apple iphone vs android


Refurbished luxe iPhones drukken de groei van betaalbare nieuwe Android smartphones

Sinds het begin van de smartphone industrie zagen we de vraag naar luxe smartphones stijgen. Dit was maar al te goed te zien in de stijgende iPhone populariteit. Ieder jaar werden de modellen sneller, mooier en op alle vlakken beter. Dit kwam natuurlijk samen met een verhoogd prijskaartje.

We hebben ongeveer twee jaar geleden echter een punt bereikt dat de smartphone markt verzadigd raakt. De prijzen van de zogenaamde “flagship” modellen, de duurste en meest luxe smartphones die een merk te bieden heeft, komen met gemak boven de €1000 euro uit, terwijl de wat goedkopere modellen vaak dezelfde prestaties kunnen leveren. Al dan niet met wat minder luxe extra’s. Daarnaast gaan telefoons tegenwoordig een stuk langer mee, en hoeven consumenten veel minder vaak een nieuwe smartphone te kopen.

Google, de maker van het Android besturingssysteem, zag dan ook een wereld voor zich waar de goedkope, simpele Android smartphones de populairste keuze waren.

Uit recent onderzoek is het tegendeel echter gebleken. De groei van Android telefoons wordt opgehouden door een verrassend product: de refurbished iPhone.

Als nummer 1 verkoper van refurbished iPhones zijn wij van Phonely de expert op dit gebied. Bij ons vind je niet alleen scherp geprijsde refurbished iPhones, je krijg ook de mogelijkheid om flexibel te betalen. Bij ons kan je namelijk jouw iPhone per maand betalen, zoals bijvoorbeeld een iPhone in 3 keer betalen. Kijk na dit artikel eens op onze website en in onze webshop voor meer informatie en voor de beste deals.

Onderzoek geeft verrassende cijfers over refurbished smartphones.

Een uitgebreid onderzoek van Counterpoint Research dat heeft gekeken naar de globale verkoop van smartphones kwam met bijzondere vindingen.

‘De wereldwijde markt voor refurbished smartphones groeide jaarlijks met 13% in 2017, en bereikte bijna 140 miljoen toestellen. Dit was in scherp contrast met de algemene markt voor nieuwe smartphones, die nog geen 3% groeide gedurende dat jaar.’

Apple’s verkoopcijfers in het bijzonder vlakten af. Afgelopen jaar daalde de verkoopcijfers zelf in het vierde kwartaal met -1%, iets dat ongehoord was voor het bedrijf. Alhoewel dit nog meeviel gezien de algehele markt met 5% kromp.

Terwijl Apple dalende verkoopcijfers had, had de winst juist toegenomen. Apple had namelijk een 13% hogere omzet dankzij de verkoop van zogenaamde ‘super-premium’ producten. Dure elektronica zoals de iPhone 8 en iPhone X.

De makers van Android smartphones zagen een financieel desastreus jaar. De meeste fabrikanten hadden al minimale winstmarges vanwege een overvolle markt aan goedkope Android smartphones in het midden tot laag segment. Doordat deze smartphones in ieder segment lastig van elkaar te onderscheiden zijn, is deze interne markt een stuk harder geworden.

Waar de goedkope smartphone makers lopen te vechten met elkaar op de overvolle markt, geeft de kracht van Apple’s ‘Premium’ apparaten, en de iPhone populariteit, hen de mogelijkheid om een nieuwe markt te domineren: de refurbished markt. Dit volgt de trend uit hetzelfde jaar waar duurdere automerken de markt van goedkope merken over beginnen te nemen met occasions.

De groei van refurbished smartphones

Het onderzoek van Counterpoint meldt dat ‘slechts 25% van alle gebruikte telefoons terug op de markt komen.’ En voegt toe dat ‘slechts een deel hiervan refurbished zijn’.

Deze refurbished toestellen zoals de refurbished iPhones hebben een grote impact op de industrie. De directeur van Counterpoint Research, Tom Kang, schrijft: ‘met 13% groei zijn refurbished smartphones nu goed voor 10% van de gehele smartphone markt.’

De lange levensduur en wederverkoop cyclus van bestaande iPhones wordt vaak gezien als een bedreiging voor Apple’s toekomstige verkopen. Echter, Kang geeft aan dat de lage groei van smartphone verkopen in 2017 deels te wijten is aan de snelle opkomst van de refurbished markt. Doordat innovatie op smartphonegebied de afgelopen jaren langzamer is geworden, zijn de smartphones uit het hogere segment van twee jaar geleden vergelijkbaar of beter dan het huidige midden segment.

“De smartphone markt voor het midden tot laag segment wordt gekannibaliseerd door refurbished smartphones uit het hogere segment. Het overgrote deel hiervan zijn iPhones, en een klein deel hiervan zijn Samsung Galaxy smartphones.”

Een factor die Apple’s telefoons een voordeel geven ten opzichte van Android smartphones is het feit dat ze 4 tot 5 jaar aan software updates krijgen t.o.v. 2 jaar voor de gemiddelde Android telefoon. Hierdoor is de levensduur een stuk groter, en is het gunstiger voor de refurbished markt.

Refurbished iPhone kopen in Nederland

De explosieve groei van refurbished iPhones is ook te merken in Nederland, waar de afgelopen jaren deze markt significant is gestegen. De belangrijkste factor waar men op moet letten wanneer men een refurbished iPhone wil kopen, is de kwaliteit van het onderhoud. Phonely biedt dan ook niet alleen de scherpste prijzen voor zijn refurbished smartphones zoals de iPhone 8 en iPhone X, je krijgt bij ons ook nog eens 2 jaar garantie op je aankoop. De iPhone is zowel op het gebied van hardware als software in staat om heel veel jaren mee te gaan, en het is nu dan ook statistisch dat een refurbished iPhone een populairdere en betere keuze is dan een nieuwe Android smartphone.

Refurbished iPhone per maand betalen

Alhoewel een refurbished iPhone bijna altijd een betere en goedkopere optie is dan een nieuwe smartphone uit het middensegment, kan het alsnog een prijzige aankoop zijn om in een keer aan te schaffen. Daarom biedt Phonely de mogelijkheid om jouw refurbished iPhone per maand te betalen.

Dankzij onze samenwerking met PayIn3 kan je bij ons namelijk jouw refurbished iPhone in 3 keer betalen, gespreid over meerdere maanden. Je betaalt het eerste deel direct bij aankoop, en ontvangt de iPhone direct. Na een maand betaal je het tweede deel, en het derde deel betaal je pas na de tweede maand. Hierdoor kan je jouw refurbished iPhone aankoop bijvoorbeeld spreiden over meerdere loonstrookjes of studiefinanciering.